Home Nyheder Flere rejser til Danmark

Flere rejser til Danmark

0
SHARE

københavn-turisme-turistI maj kom over 2,5 millioner til Danmark via Københavns Lufthavn – 10,8% flere end samme måned sidste år. Det er især flere turister på besøg i Danmark, der trækker væksten.

I årets første kvartal kom 27,2% flere turister Danmark via Københavns Lufthavn: ”Når flere rejser til Danmark, skaber det fremgang og flere arbejdspladser i turistsektoren i hele landet. Danmark er godt forbundet til resten af verden, og det seneste år er tilgængeligheden styrket markant. Det er især sket ved nye ruter til CPH og langt flere flyafgange. Det gør det lettere for turister at finde en afgang, der passer til deres planer”, siger Thomas Woldbye, adm. direktør i Københavns Lufthavn.

De fleste kommer fra europæiske lande, og netop Europa-trafikken er i maj steget med 207.052 personer sammenlignet med samme måned i 2015. Men også den interkontinentale trafik stiger markant, og lå i maj 12,2% over sidste år.

”De flere end 30 direkte interkontinentale ruter betyder, at flere turister og forretningsrejsende langvejs fra let kan komme til Danmark. Når Norwegian og SAS i foråret åbnede direkte ruter til Boston, så åbnede det et nyt marked og giver flere amerikanere mulighed for at komme hertil”, siger Thomas Woldbye.

År til dato er trafikken i Københavns Lufthavn steget med 11,5% og i alt 10.947.321 har benyttet lufthavnen i årets fem første måneder.