Home Nyheder Flere må bo fast i sommerhuse

Flere må bo fast i sommerhuse

0
SHARE

FERIEHUSNu skal pensionister have mulighed for at bo i deres sommerhus hele året, uanset hvor længe de har ejet det.

Med regeringens vækstpakke lægges der op til et opgør med de hidtidige regler, skriver Nordjyske Stiftstidende. Ifølge de nuværende regler kan kun pensionister og andre i samme situation benytte sommerhuset i vinterhalvåret, hvis de har ejet det i mindst otte år – eller mindst fem år, hvis kommunen giver dispensation.

”Men hvorfor have stive regler, der afskærer folk fra at bo, hvor de gerne vil? Det er vanvittigt med regler, som forpligter kommunerne til meningsløs kontrol. Vi ønsker at give borgerne mere albuerum”, siger folketingsmedlem Torsten Schack Pedersen til Nordjyske.

Andre får samtidig lov til at bo i (og udleje) sommerhuset en større del af året. I dag er kun kortvarige ophold tilladt mellem 1. oktober og 31. marts. Den periode forkortes med en måned i hver ende.

Nordjyske borgmestre advarer dog om, at man ikke kan flytte i sommerhus hele året og forvente samme service som i byen, siger Frederikshavns borgmester, Birgit Hansen.

Borgmester Knud Kristensen fra Vesthimmerland: ”Jeg kan være bekymret for, om alle sommerhuse er indrettet så vore hjemmehjælpere kan hjælpe borgerne på en hensigtsmæssig måde i eksempelvis badeværelset”.