Home Nyheder Flere kufferter forsvinder

Flere kufferter forsvinder

1
SHARE

fly bagage24 millioner kufferter blev sidste år forsinket, skadet eller stjålet i lufthavne. Det er over to millioner flere end året før.

Mens antallet de seneste syv-otte er faldet drastisk og næsten halveret i perioden, er der nu igen en stigning, viser luftfartsindustriens bagagerapport 2015 fra SITA (Société Internationale de Télécommunications Aéronautiques).

Da det var værst i 2007, var der 46,9 millioner stykker flybagage, som var forsinket eller blev væk. I 2013 var mængden faldet til 21,8 millioner, men i 2014 steg det igen til 24,1 millioner, skriver bt.dk.

Størstedelen – godt 80% af det samlede antal – er forsinket, mens andelen af stjålet eller forsvundet bagage var 5,5%, hvilket svarer til 1,3 millioner, mens andelen af beskadiget bagage var 14,3%.

Halvdelen af den forsinkede bagage skyldtes fejl under mellemlanding, mens 15% ikke kom med fra afrejselufthavnen. Andre 15% skyldtes fejl med billetter, bagageskift eller security. 7% blev forsinket på grund af told, vejr eller vægtrestriktioner i flyet, og 6% på grund af fejl under lastningen. 4% skyldtes fejl i bagagetag’et, og de sidste 3% på grund af fejl i ankomstlufthavnens håndtering.

99,6% af alle flypassagerer får deres indtjekkede bagage leveret på bagagebåndet i hel og uskadt stand umiddelbart efter ankomst.

1 COMMENT

  1. Man skulle tro, at der var et enormt marked for RF chips til baggagemærker, da dette ville sætte lufthavne og selskaberne i stand til at spore baggage effektivt. Imidlertid bliver sagen oftest fedtet af på en rejseforsikring og så mister selskaberne åbenbart incitamentet.

Comments are closed.