Home Nyheder Flere krydstogter til provinsen

Flere krydstogter til provinsen

0
SHARE

københavns-havn-krydstogt.jpg københavns-havn-krydstogtKøbenhavn står for knap 90% af krydstogterne i Danmark, men havne som Aalborg, Fredericia, Skagen og Faaborg får i 2015 fremgang i antal krydstogtskibe. København har udsigt til fremgang igen næste år.

VisitDenmark indtræder som strategisk partner og bestyrelsesmedlem i Cruise Copenhagen Network, der er forankret i Wonderful Copenhagen. Cruise Copenhagen Network er hele landets krydstogtnetværk og repræsenterer 10 danske destinationer.

“Krydstogt er en stor forretning i København, men der er også et stort potentiale i landets andre havnebyer, hvilket tallene for 2015 understreger. Det er derfor et vigtigt skridt med en national styrkelse af den danske krydstogtindsats med VisitDenmarks indtræden i netværket,” siger Claus Bødker, krydstogtchef i Cruise Copenhagen Network.

“Vi ser frem til at kunne bidrage med vores ressourcer fra vores markedskontorer. Det er på den baggrund, VisitDenmark indtræder i krydstogtnetværket,” siger Flemming Bruhn, direktør i VisitDenmark.

Fremgangen for de mindre krydstogthavne kan noteres i Faaborg, hvor man ser frem til 22 krydstogtskibe i denne sæson mod ingen sidste år. Aalborg går fra ét skib sidste år til 16 i år, Skagen går fra 10 til 15 og Fredericia fra ét til seks.

“Skibene bringer omsætning med sig. Mens almindelige krydstogtpassagerer, der er på besøg én dag, gennemsnitligt bruger 549 kroner i land pr besøg, bruger passagererne på turn around-skibene, som København har mange af, omkring 3.000 kroner. Derfor er de gode udsigter for både de mindre havne i år og for København til næste år rigtig positivt for turismen,” siger Claus Bødker.

I 2014 var der i alt 822.000 krydstogtturister i Danmark, heraf ca. 740.000 i København. Antallet i København falder i 2015, men ser ud til at vende til fremgang næste år. Cruise Copenhagen Network, der har sekretariat hos Wonderful Copenhagen, har 56 medlemmer og dækker 10 danske destinationer: København, Rønne, Aarhus, Kalundborg, Fredericia, Skagen, Aalborg, Helsingør, Faaborg, Hundested.