Home Nyheder Flere kan slippe for skat i Danmark

Flere kan slippe for skat i Danmark

0
SHARE

Den danske stat har 10 aftaler om dobbeltbeskatning, som gør, at udenlandske selskaber i nogle brancher kan have ansatte, der bor i Danmark uden at være skattepligtige.

Det er ikke kun Ryanair, der kan lade sit personale slippe med at betale den lavere irske skat. Regeringen vil have sagen undersøgt til bunds, blandt andet fordi aftalerne stiller danske selskaber som for eksempel SAS i en vanskelig konkurrencesituation, skriver business.dk.

”Der er omkring 10 aftaler som den irske, og de påkalder sig opmærksomhed nu. Hvis der er urimelig konkurrence som følge af aftalerne, så vil regeringen se på mulighederne for at ændre vilkårene,” siger SFs politiske ordfører, Jesper Petersen. Skat vil i 2013 vil have fokus på beskatningen af personer, der arbejder for udenlandske selskaber.

Men det er ikke sikkert, at de andre lande vil fjerne særbestemmelser, som giver deres virksomheder skattefordele, og så må Danmark acceptere vilkårene eller helt opsige aftalerne. Det skete i 2008 med Frankrig og Spanien, som ikke ville lade tilflyttede danske pensionister nøjes med at betale dansk skat. Det har siden skabt problemer for danske virksomheder i Frankrig.

Ifølge Richardt Tabori Kraft, partner i Deloitte, er det heller ikke sikkert, det vil være en fordel for staten at opsige aftalen med eksempelvis Irland.

”Skatteaftalerne kommer også danske virksomheder og ansatte til gode, hvis de eksempelvis har ansatte i Irland. Hele formålet med aftalerne er jo at gøre det lettere for virksomheder og personer, så de ikke kommer i en situation, hvor de skal betale skat i to lande”.