Home Nyheder Finland brændt af for kæmpe cruiseskibs-ordre

Finland brændt af for kæmpe cruiseskibs-ordre

0
SHARE

Royal Caribbean besluttede en af de sidste dage i det gamle år at bestille yderlige et kæmpe skib i størrelse med verdens to største Oasis og Allura, som kan tage over 6.000 passagerer, men denne gang fik Åbo-værftet ikke ordren, der gik til Frankrig.

Lille Finland tabte til store Frankrig. Den finske regering kunne eller ville ikke stille med en tilstrækkelig stor eksportgaranti til Royal Caribbeans planer om at bygge endnu to megaskibe, som ville have givet arbejde i flere år til tusinder af ansatte på værftet i Åbo.

Til trods for, at finnerne til dato har præsteret det største og bedste i denne kategori og i de andre store skibe til rederiet lige før Oasis. Men det var der ingen kredit for.

RCCL gik efter den økonomisk bedste aftale og i tiltroen til, at værftet i Saint-Nazaire også kan klare opgaven. Det franske værft har bygget flere af de øvrige skibe i flåden hos Royal Caribbean.

Selve prisen er ikke afsløret, men den ligger i følge forlydender under de ca. syv milliarder kr., som var prisen i Finland.

Hvis udviklingen fortsætter, som det tegner ved årsskiftet, er RCCL også indstillet på at bygge et søsterskib i samme størrelse til levering i 2018. Det første fra det franske værft skal være klar til sin jomfrusejlads i 2016.

Med diverse ekstra udstyr bliver det nok en samlet regning på ca. 15 mia. kr.