Home Nyheder Fremgang for Legoland

Fremgang for Legoland

0
SHARE

De seneste års lave besøgstal er i år vendt til en fremgang i besøgstallet i Legos fire forlystelsesparker i Billund, Tyskland, England og USA. I 2004 havde de fire parker samlet 5,69 mio. gæster mod et besøgstal i 2003 på 5,53 mio.
Hos Legoland Californien har man samtidig vendt den negative udvikling, der har præget forlystelsesparkens økonomi de seneste år. ”Sidste år steg besøgstallet mere end ni pct. fra 1,3 millioner til 1,42 millioner besøgende. Indtægterne steg i samme periode 11 pct.,” siger direktør for Legoland i Californien, John Jakobsen.
Stigningen i besøgstallene øger chancen for et salg af en eller flere af Legos forlystelsesparker rundt omkring i verden. Pga. Legos underskud i 2004 skal forlystelsesparkerne nemlig adskilles fra hovedselskabet, som dermed kan fokusere udelukkende på legetøjsproduktionen. Fra moderselskabet forlyder det, at man både er interesseret i potentielle investorer samt i et egentligt salg. Endnu er der ikke påbegyndt forhandlinger, men John Jokobsen siger, at mange firmaer har udtryk interesse for Legoland-parkerne.
(Politiken, 29/1 & Berlingske Tidende, 31/1)

Skrevet af