Home Nyheder Feriedrinks gi’r feriedeller

Feriedrinks gi’r feriedeller

0
SHARE

Og det er såmænd ikke fordi, der skal så frygtelig meget til. En stor fadøl til frokost, tre glas vin til middag og en gin og tonic i aftenens løb er tilstrækkeligt til at kunne spores tydeligt på sidebenene efter en hyggelig tre ugers ferie, fremgår det ifølge avisen.dk af beregninger fra Videncenter for Fødevarer og Sundhed (Viffos).

 

Udviklingskonsulent Iben Humble Kristensen, cand.scient. i human ernæring gør opmærksom på, at de fleste er opmærksomme på hvad de spiser, mens det er de færreste, der tænker over, hvor mange kalorier, der er i drikkevarerne.

 

Men der er dog muligheder for ’at svare igen’ på drinks-angrebet. Man kan for eksempel spise en tredjedel mindre, hvis man er kvinde eller en fjerdedel mindre, hvis man er mand.

 

Men man kan også gå  de ekstra kalorier væk – det betyder en spadseretur på to timer og 45 minutter for mænd, mens kvinder skal ud at gå tre timer og 22 minutter for at forbrænde indtaget af kalorier med drinks’ene.

 

Fortsætter man uden modtræk med at drikke det samme som på ferien, kan man imødese en vægtforøgelse på 30 kg i løbet af et år. Sætter man forbruget ned til et enkelt glas vin om dagen, løber det på et år op i fire ekstra kilo på vægten.

Skrevet af Flemming Juul