Home Nyheder Femern A/S fyrer 20 og indfører ansættelsesstop

Femern A/S fyrer 20 og indfører ansættelsesstop

0
SHARE

femernSelskabet, der har ansvaret for at forberede anlægget af den 18 kilometer lange tunnel til Tyskland, fyrer nu 20 ansatte og indfører ansættelsesstop, så yderligere 20 stillinger ikke besættes.

Så længe, der hverken er forhandlet økonomi eller startdato for byggeriet, kan Femern A/S ikke komme videre. I Banedanmark er 160 mand i færd med at forberede jernbane-forbindelsen og den nye Storstrømsbro, som er en forudsætning for Femern-byggeriet. Og hvis de heller ikke kan komme videre, vil der også ske afskedigelser der, lyder vurderingen.

Yderligere konsekvenser kan det få for Nakskov Havn, som vandt ordren med at bygge elementerne til den kommende Storstrømsbro. Det skulle give 200 nye jobs, men når ingen ved, hvornår der kommer fart i byggeriet, og tyskerne bliver tilfredse, så sker der heller ikke noget der.

Og det ærgrer tidligere transportminister Magnus Heunicke, der dog også ser det som en nødvendig konsekvens af tyskernes langsommelighed: ”Den tyske miljøgodkendelse er gået i hårdknude og forsinket i noget, der ser ud til at blive flere år. I Danmark er vi helt klar. Miljøgodkendelsen er klar, Folketinget har stemt, alt er i orden fra dansk side. Men den tyske proces hænger i bremsen”, siger Magnus Heunicke.

De kommende uger skal tyske og danske politikere mødes for at lave en ny plan for Femern-forbindelsen, hvor store globale virksomheder bare venter på at få underskrevet en kontrakt på byggeriet.

Medarbejderne hos Femern A/S blev orienteret her til morgen om situationen, skriver dr.dk.