Home Nyheder Færge-strid på Kanalen for Højesteret

Færge-strid på Kanalen for Højesteret

0
SHARE

dfds kanalenDFDS Seaways kan imødese et endeligt punktum i den lange strid om retten til at besejle Den Engelske Kanal. De britiske konkurrencemyndigheder meddeler, at sagen Eurotunnel bliver prøvet ved højesteret.

De britiske konkurrencemyndigheder bestemte i første omgang, at DFDS konkurrent på overfarten, fransk-britiske Eurotunnel, skulle afvikle sin færgedrift, fordi selskabet med både tunnel og færgeaktiviteter sad på mere end 50% af markedet. Men i sidste uge bedømte en anden britisk retsinstans sagen helt anderledes og afviste de tidligere afgørelser. Da børsen åbnede mandag faldt DFDS med over 6%, skriver business.dk.

De britiske konkurrencemyndigheder har netop besluttet, at sagen mod Eurotunnel skal rejses ved højesteret. Det betyder, at der nu er en endelig afgørelse på vej, da det ikke er muligt at appellere afgørelsen fra Supreme Court.

Striden opstod, da Eurotunnel i 2012 købte sig ind på færgeruten Dover-Calais ved at overtage tre færger fra konkursramte Seafrance. Med den oprindelige dom fra de britiske konkurrencemyndigheder fik Eurotunnel en deadline indtil juli i år til at indstille sine færgeaktiviteter, men den afgørelse blev altså omstødt i sidste uge.