Home Nyheder Sagsanlæg fra Ryanair mod EU-kommisionen

Sagsanlæg fra Ryanair mod EU-kommisionen

0
SHARE

Ryanair skønner, at der er tale om støtte på 500 mio. Euro, som selskabet mener er givet under falske forudsætninger og af den græske regering beskrevet som betaling for særlige ydelser. Den græske regering er tidligere fundet skyldig i at yde ulovlig millionstøtte til det græske flyselskab, og den nye sag er regeringens seneste forsøg på at redde det nationale flyselskabs kriseramte økonomi.

Ryanair bad allerede I 2006 EU-kommisionen om at undersøge, om der var tale om overtrædelse af EUs konkurrenceregler, men det er endnu ikke sket.

Ifølge CEO Michael O’Leary, fra Ryanair er det ”blot endnu et eksempel på, at kommisionen kører to spor. Ad det ene spilder man både tid og skattepenge på at undersøge grundløse klager over helt normale aftaler på det private markeds regionale og sekundære lufthavne. Klagerne blev indgivet af  nationale højpris-flyselskaber, som driver deres ineffektive forretninger fra deres dyre centrale lufthavne og udelukkende er ude efter at slippe for konkurrence”.

Ad det andet spor har kommisionen ifølge O’Leary gentagne gange ignoreret klar statsstøtte til de nationale selskaber som Air France, Lufthansa, Olympic, Alitalia og andre. ”Den seneste græske statsstøtte er ca 500 mio. Euro, som angiveligt er betaling for ’ubetalte tjenester’ til den græske regering. Kommisionen har afvist at gøre noget ved sagen, hvilket ikke giver os anden mulighed end at klage til EF-domstolen”.

Skrevet af