Home Nyheder Europas visa-krav får turismen til at falde

Europas visa-krav får turismen til at falde

0
SHARE

J1visaEuropa vil kun tiltrække et mindretal af verdens stigende antal turister og kan for første gang miste sin overvejende andel af verdensturismen i løbet af få år.

Komplicerede visa-processer, lange behandlingstider og de tilhørende høje omkostninger afskrækker både turister og erhvervsfolk, lyder det fra European Travel Commission (ETC).

Et forbedret regelsæt på 10 førende turismemarkeder kunne øge ankomsterne med op til 70%, viser en ny analyse fra ETC.

Analysen dækker markeder som Kina, Rusland, Indien, Tyrkiet, Indonesien, Hviderusland, Tunisien, Saudi Arabien, Sydafrika og Thailand, som tilsammen står for 53% af de visa-begrænsede besøgende til de europæiske destinationer.

Yderligere undersøgelser viser, at der kan opnås 4% vækst i efterspørgslen, hvis de europæiske lande bringer kravene på niveau med ’bedst praksis’. Det vil betyde lavere takster, enklere papirarbejde, strølinede processer og bedre information mellem de involverede myndigheder.

Øget gyldighed for eksisterende visa og lettere fornyelse for dem, der tidligere har haft visum, vil også have en positiv effekt.

Tilbud om nye visa-typer, der er lettere for de rejsende at skaffe, som for eksempel e-visa eller visa ved ankomsten, kan yderligere reducere problemerne for potentielle besøgende og føre til 8% højere gennemsnitlig vækst.