Home Nyheder Europas svage økonomi rammer flytrafik

Europas svage økonomi rammer flytrafik

0
SHARE

Ifølge OAG, ruteflyvningernes data specialist, er den fortsatte svage europæiske økonomi en tydelig årsag til den fortsatte nedgang i både de regionale og langdistanceflyvningerne i oktober.

 

OAG FACTS (Frequency and Capacity Trend Statistics) for oktober 2012 afslører, at både antallet af ruteflyvninger og kapacitet i Europa forventes at falde med henholdsvis 3% og 1% i forhold til oktober 2011, og det medfører 18.000 færre flyvninger og en million færre udbudte flysæder.

 

Billedet er også negativt med hensyn til langdistancetrafikken til/fra Europa, som ventes at blive reduceret med 1% flyvninger, svarende til 1.500 flyvninger og 138.000 udbudte flysæder.

 

Lavprisselskaberne i Europa får en nedgang på 8% i antal flyvninger – hovedsageligt på grund af reduceret kapacitet i Tyskland og Italien, samt en betydelig nedgang i Spaniens internationale sædekapacitet.

 

Ifølge Rob Shaw, director of analytics i OAG, er billedet i Nordamerika tilsvarende svagt på grund af usikkerhed i forbindelse med det forestående præsidentvalg i USA, mens flytrafikken i Asia Pacific regionen fortsat stiger kraftigt med 5% flere flyvninger og 6% flere udbudte flysæder.

Skrevet af Flemming Juul