Home Nyheder EU-Parlamentet mod social dumping

EU-Parlamentet mod social dumping

1
SHARE

Et flertal i Europa-Parlamentet har torsdag stemt for en strategi, som skal stoppe alt for billig arbejdskraft og unfair konkurrence i luftfarten.

Parlamentet vil blandt andet bekæmpe selskaber, som har medarbejdere ansat på såkaldte nul-timers kontrakter. Det er, hvor piloter selv betaler for de første flytimer. Samtidig vil parlamentet gøres op med flere negative tendenser, som for eksempel selskaber, der tvinger ansatte til at arbejde som falske selvstændige, eller når virksomheder flytter baser for at spare udgifter til løn og pension.

Ole Christensen, EU-parlamentariker for Socialdemokratiet: ”Vælger en virksomhed at flyve i europæisk luftrum, skal den også tilbyde sine medarbejdere ordentlige løn- og ansættelsesforhold”.

Han håber, at parlamentets signal kan lægge pres på kommissionen og medlemslandene, som er dem, der må tage initiativ til at ændre EU-lovene på luftfartsområdet.

Venstres europaparlamentariker, Morten Løkkegaard siger til Fagbladet 3F: ”Det bør ikke være EUs rolle at løse problemerne i luftfartsbranchen. Det er klart, at der ikke er nogen med et dansk synspunkt, der har sympati for, at løn- og arbejdsforhold bliver undermineret. I Venstre mener vi ikke, vi skal invitere Bruxelles indenfor på det danske arbejdsmarked. Der er stærke kræfter i EU, der gerne vil ændre på den danske model”.

Der var ved afstemningen i parlamentet 399 stemmer for og 99 imod forslaget.

1 COMMENT

  1. “Den danske model” har indtil videre ikke vist en positiv effekt inden for luftfarten, så der skal åbenbart andre kræfter til.
    Så lidt pres fra Bruxelles er vel ikke helt forkert, da luftfarten strækker sig langt ud over de danske grænser og “den danske models” rækkevidde

Comments are closed.