Home Nyheder ERA opfordrer til indgreb mod erstatningssager

ERA opfordrer til indgreb mod erstatningssager

2
SHARE

European Regions Airline Association (ERA) søger hjælp fra Europas sikkerhedsmyndigheder til de flyselskaber, der rammes af voldsomme erstatningssager på grund af forsinkelser.

Medlemmerne af ERA, som repræsenterer 53 flyselskaber, føler sig under stigende pres af EUs direktiv EU261, som kræver, at flyselskaberne skal betale flere hundrede Euro, hvis deres fly bliver forsinkede – uanset årsagen. Niveauet på erstatninger overstiger ofte prisen på passagerernes billetter.

På ERAs årsmøde i London sagde generaldirektør Simon McNamara, at dommerne i stigende grad bedømmer EU261 sagerne ud fra et snævert, rent juridisk synspunkt, uden at tage hensyn til de praktiske omstændigheder for flyselskaberne.

Flyselskaberne kan kun undgå at betale erstatning, hvis årsagerne til forsinkelser eller aflysninger var umulige at forudse.

McNamara refererede til en nylig sag, hvor en dommer gjorde et af ERA-medlemmerne erstatningspligtigt, selv om forsinkelsen skyldte et bird strike. Dommeren lagde til grund, at der jo er fugle i luften, så et bird strike må være en forudseelig mulighed.

Der er bekymring for, at de store erstatninger kan medføre beslutninger, som kan have sikkerhedsmæssige konsekvenser. Derfor opfordrer ERA EASA til at gribe ind i retssagerne som en uafhængig stemme, der kan bakke flyselskabernes beslutninger op, når der for eksempel er tekniske problemer, der bør løses inden start, selv om det medfører forsinkelse.

EU261 skulle være revideret for to år siden, men er blevet udskudt i EU-processen på grund af uenighed mellem England og Spanien om suveræniteten af Gibraltar.

2 COMMENTS

  1. Flyselskaberne kan kun undgå at betale erstatning, hvis årsagerne til forsinkelser eller aflysninger var umulige at forudse.
    Alle hændesler er mulige at forudse, bare man har fantasi nok.

    Ergo, flyselskaberne skal betale, uanset hvad.

  2. Kunne man i det mindste blive enige om, at erstatningen ikke kan overstige billetprisen ekskl afgifter, så ville det hjælpe dog.
    Dog stadig ikke helt optimalt.

Comments are closed.