Home Nyheder Er vi der ikke snart?

Er vi der ikke snart?

0
SHARE

’Er vi der ikke snart?’ – lyder det typisk fra bagsædet på kør-selv-ferien. FDM anbefaler, at man gør køretur, kilometer og afstande til en leg. Det kan nemlig være sjovt for børnene at følge med i, hvor langt man er nået. Man kan f.eks. dele turen op i 12 dele og rykke pilen på p-skiven, for hver gang en tolvtedel er nået. Man kan også tage en kopi af et kort, hvor hele ruten er med, så kan børnene selv tegne ruten ind og farvelægge kortet.

”Opskriften på den vellykkede kør-selv-ferie består i at forberede hele familien. Det handler ikke kun om at nå frem til feriestedet. Selve køreturen er også en del af ferien. Når børnene hygger sig , bliver køreturen sjovere og mere sikker. Derfor er det vigtigt med underholdning og forplejning til børnene undervejs”, siger FDMs feriekonsulent Frederik Valmin.

Nintendo, iPod, iPad, lydbøger og dvd-afspillere er populært tidsfordriv. Fælles lege kan også vække begejstring hos de yngste passagerer.

I øvrigt bør man jævnligt holde pause, gerne ca. hver 2.-3. time. Pauser modvirker køresyge. Vælg servicestationer med gode toiletforhold og helst med legeplads eller grønt område. Husk en bold eller et sjippetov til rastepladserne. Undgå for meget usund mad og søde sager, men tag mad og drikke med til rejsen. Udskåret frugt & grønt, rosiner og en sund madpakke. Husk drikkevand i halvliters flasker og nogle fyldte flasker med frossent vand.

Sørg for at autostole er korrekt monteret og tilpasset. Ekstra puder og tæpper kan gøre det hyggeligt og mere behageligt at sove på bagsædet. Det er livsfarligt med ting liggende frit i bilen, hvis der sker en hård opbremsning. Opbevar legetøj, bøger, blade, Nintendo etc. i ryglænslommer.

Skrevet af Flemming Juul