Home Nyheder Er Holberg ikke dansker?

Er Holberg ikke dansker?

4
SHARE

Nordmænd fastholder ellers stædigt, at den berømte forfatter er norsk, da han blev født i Bergen i 1683 og først flyttede til sin hovedstad i det dansk-norske rige, København, da han blev 17 år gammel, skriver bt.dk.

Og når så et norsk flyselskab udnævner forfatteren til ’Jeppe på Bjerget’ og ’Den politiske Kandestøber’ til at være dansk, er det helt sikkert, at den ældgamle strid om Holbergs nationalitet springer ud i lys lue – i hvert fald i Norge.

Striden har sit udspring i, at Norwegian hidtil har haft berømte nordmænds portrætter på halerorene af selskabets fly. Med selskabets vækst udenfor Norge, har man ønsket også at have svenske og danske berømtheder på halerorene. Til det formål er i første omgang udvalgt Holberg og Piet Hein.

Og det syntes man bestemt ikke godt om på Bergens Turistkontor, men hos Norwegian siger kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik til vg.net at man gjorde det med vilje for at være flinke ved danskerne, da Holberg trods alt levede størstedelen af livet i Danmark.

Skrevet af Flemming Juul

4 COMMENTS

  1. Hvis han er født i Bergen er han jo norsk, så svært kan det jo ikke være.

    Danskere født i 1943 er jo heller ikke tyskere…

  2. En sten kan ikke flyve, mor kan ikke flyve, ergo er mor en sten.
    Holberg er født i Bergen, Bergen er norsk, ergo er Holberg norsk

  3. Hvis Holberg ikke var dansk, så hedder det ikke Douglas DC9 men Boeing DC9, eller har jeg misforstået noget?

  4. ->#Morten
    Hvis du kigger i historiebøgerne.. ville du vide at Norge på det tidspunkt var dansk

Comments are closed.