Home Nyheder Er Boeing 787 ’Dreamliner’ sikker?

Er Boeing 787 ’Dreamliner’ sikker?

4
SHARE

I stedet for de traditionelt anvendte aluminiumlegeringer er Dreamliner laver af kompositmaterialer for at lette flyets vægt, men samtidig er kompositten mindre fleksibel end aluminium, hvilket betyder, at de snarere knækker end bøjer under hårdt pres, skriver epn.dk.

 

Ifølge avisen Chicago Tribune er det bindemidlet epoxy, der holder flyene sammen, og det er særdeles brændbart. Avisen har haft lejlighed til at granske rapporter fra computermodeller og tests.

 

Boeings egen computersimulation fra 2005 viser at et uheld, der ville være stort set ufarlig med en Boeing 777, kunne være dødelig for en Boeing 787. For eksempel ved et uheld, hvor Dreamlineren rutscher af banen, kan den være mere brandfarlig end forgængerne. Desuden viser tests, at den fysiske påvirkning af passagererne ved et styrt vil være meget kraftigere end ved at fly af aluminium.

 

Reelle test, der er gennemført af Boeing med de rigtige materialer viser imidlertid, at materialerne i virkeligheden optræder forskelligt fra computermodellerne og er mindst lige så sikre som forgængerne af metal. De amerikanske luftfartsmyndigheder ventes da også inden længe at godkende Dreamlineren til passagertransport.

Skrevet af Flemming Juul

4 COMMENTS

 1. Jamen dog! Hvis den styrter ned er der så nogen der tror at det er mere sikker ved at side i en aluminiums-kasse?

 2. Mark Webber’s RED BULL Racer er også af “composite materials” og han kunne da selv forlade bilen efter et
  voldsomt crash med 300 km/t.
  Mon ikke “carbon fibre” eller composite materials er morgendagens materiale og at aluminium er “fra i går”

 3. Does anyone really believe, that Boeing will put a less safe, more dangerous Aircraft into production?
  If they did that, then Boeing might as well close down if something goes wrong.
  Of course the 787 will be fully tested and safety and quality will be the top priorities.
  So the scarmongerers might as well stop trying to make people paranoid already, perhaps it is Airbus leaking this sort of thing…:-)

Comments are closed.