Home Nyheder Enjoy Limfjorden vinder national turismepris

Enjoy Limfjorden vinder national turismepris

0
SHARE

ny_forsideEnjoy Limfjorden, der består af Struer, Lemvig, Holstebro, Morsø, Skive og Viborg kommuner, har netop vundet prisen som ’Årets Cykelturismeløsning 2016’, som Vejdirektoratet står bag.

Baggrunden for prisen er et nyt og selvfinansieret uddannelsesforløb som Enjoy Limfjorden introducerede i november 2015. Forløbet rettede sig mod turismevirksomheder, som satser på at gøre noget særligt for gæster på to hjul.  Uddannelsen foregik over tre hele uddannelsesdage, og i alt var der plads til 24 virksomheder, hvor salg, service og udvikling af cykelferie og cykelpakker stod øverst på dagsordenen.

De deltagende virksomheder blev inspireret og støttet grundigt af konsulent Johanne Bugge og ansatte fra Enjoy Limfjorden. Efterfølgende er der kommet konkrete forbedringer og mersalg ud af cykelturismeløsningen til flere virksomheder i partnerkommunerne. Eksempler er skræddersyede cykelpakker baseret på lokale yndlingssteder, nye hjemmesider med cykelbeskrivelser og ruteoversigter, samt oplevelsesbeskrivelser af andre aktiviteter i Limfjordslandet.

Lederen af Enjoy Limfjorden, Peter Emsenhuber Graversen: ”Ved at lave initiativer for cyklende gæster, er vores vurdering, at man kan øge sin omsætning med 20-30%. Tanken er, at turismevirksomhederne skal se det som en ekstra mulighed i deres eksisterende arbejde og på den måde øge indtjeningen.”

Partnerskabet forventer, at endnu flere tager på cykelferie i Limfjordsområdet og dermed bidrager til den samlede turismevækst, som fortsat er i markant fremgang i det tværkommunale partnerskab.

Enjoy Limfjorden har i 2015 haft en vækst på 4,9% i antallet af overnatninger.