Home Nyheder Enighed om nye EU regler for pakkerejser

Enighed om nye EU regler for pakkerejser

0
SHARE

sommerferieDet skal ikke længere gøre en forskel i de rejsendes rettigheder, om ferien er købt i et traditionelt rejsebureau, eller booket på internettet og det skal være muligt at aflyse mod et rimeligt gebyr, alene med begrundelsen, at man har ombestemt sig.

Det er et par af de ændringer i et sæt nye EU-regler for pakkerejser, der torsdag blev nået politisk enighed om blandt EU-landenes ministre med ansvar for konkurrenceevne, skriver finans.dk.

”Man skal ikke bekymre sig om, hvorvidt man har utilstrækkelig juridisk beskyttelse, når man planlægger sin ferie. Rejsende skal vide, hvad de køber, og hvilke rettigheder de har”, siger EUs justits- og forbrugerkommissær Vera Jourová.

EU-Kommissionen nævner i sin gennemgang af reglerne, at et flyselskab ikke fremover vil kunne frasige sig ansvar for et lukket hotel, hvis hotellet er booket sammen med selve flyrejsen på flyselskabets hjemmeside.

Rejsearrangører skal heller ikke kunne sætte prisen op med henvisning til forhøjede brændstofpriser, efter at rejsen er bestilt. Hvis prisen stiger mere end 8%, har man ret til at aflyse uden beregning.

Hvis Europaparlamentet som ventet giver sin formelle godkendelse i næste måned, og ministerrådet følger trop efter sommerferien, har medlemslandene to år til at rette ind.