Home Nyheder Endnu en Norwegian-SAS ordkrig

Endnu en Norwegian-SAS ordkrig

3
SHARE

Her mener Norwegian, at SAS har fremstillet sig selv i et bedre lys gennem sammenligning med tal fra Norwegian, som ifølge det norske selskab ikke er i overensstemmelse med virkeligheden, skriver borsen.dk.

Det har fået Norwegian til at skrive til sine investorer, hvor man afviser SAS’ påstande. Det drejer sig om, at SAS skulle have fremstillet Norwegians resultat 200 millioner kroner dårligere end det var.

Norwegian beskriver det som både groft og alvorligt ’at fremsætte sådanne usandheder om konkurrenter’ og på den måde vildlede markedet.

SAS har angiveligt præsenteret sin EBIT-margin som bedst i Norden og Norwegians som minus 4,3, men i virkeligheden er Norwegians plus 6,1 hedder det

Skrevet af Flemming Juul

3 COMMENTS

  1. Norwegian oplyser selv i regnskabet for 2. kvartal 2010, at EBIT-margin er -4,6%. Tallet plus 6,1%, er Net Profit Margin for HELE 2009. Norwegian sammenligner altså æbler med pærer som sædvanligt. Det ser ud som om de har svært ved det med tal. Det forklarer sikkert det store overskud de fremviste for 2009 – ingen forstår hvor det kommer fra!!?

  2. Norwegian har tidligere vist at de har visse problemer med sandheden. De proklamerer at de har meget nyere fly end SAS, hvor det viser sig at det drejer sig om en måned nyere når man samenligner hele flåden. Bjørn Kjos påstår i aviserne at han har købt de nye 737 billigt, men i virkeligheden har han givet fuld pris. I aviserne udlægger han Norwegians store yield fald som en god ting. Det er det vel næppe for noget selskab. Bjørn Kjos er fuld af ordgas.

  3. ja men det skulle vel være relativt nemt at få en eller anden uvildig regnskabskyndig til at fortælle os hvem der har ret…….. hvem sminker regnskaberne mest……

Comments are closed.