Home Nyheder Emirates dropper FIFA

Emirates dropper FIFA

0
SHARE

Emirates-FIFA-logo_tcm233-799039Emirates stopper som sponsor for den internationale fodboldsammenslutning FIFA, der undersøger eventuel korruption i forbindelse med fastlæggelsen af, hvor de kommende to VM i fodbold skal spilles.

“Emirates bekræfter, at man har besluttet ikke at forlænge sponsoraftalen med FIFA når den udløber med 2014”, skriver det Dubai-baserede flyselskab i en kommentar. ”Beslutningen blev truffet, da FIFAs kontraktudkast ikke levede op til Emirates forventninger”.

Emirates har været én af seks FIFA sponsorer, som i alt har ydet 180 millioner dollars i årlig sponsorstøtte. Sponsorerne har presset FIFA til at afvise anklager om bestikkelse i forbindelse med VM i Qatar i 2022. FIFA undersøger processen op til godkendelserne af VM i Rusland i 2018 og i Qatar i 2022.

Ifølge det tyske ’Der Spiegel’ er det FIFAs ringe image, der står bag Emirates opsigelse af sponsoraftalen. Samtidig oplyser nyhedsmagasinet, at også japanske Sony vil droppe sin sponsoraftale med FIFA, som angiveligt forhandler med Qatar Airways om at efterfølge Emirates.