Home Nyheder Elvis-fan skal betale kæmpe erstatning

Elvis-fan skal betale kæmpe erstatning

0
SHARE

Graceland i Randers.

Henrik Knudsen, manden bag Elvis-museet i Randers, blev onsdag dømt til at betale erstatning til et Elvis-selskab for at have ’krænket deres rettigheder’.

Den nu 52-årige livsvarige Elvis fan har svært ved at fatte, hvad der er sket – at han af Sø- og Handelsretten er dømt til at betale en erstatning på 500.000 kroner til et amerikansk selskab for at bruge navnet Graceland’.

De 500.000 kroner er kun en tredjedel af det, sagsøgerne havde forlangt, men Henrik Knudsen fik medhold og blev frifundet i flere af punkterne i sagen.

Han fik tilbage i 2006 idéen til at lave en dansk udgave af Elvis hjem, Graceland. Efter et langt tilløb blev planen realiseret i 2011, da han slog dørene op til Graceland Randers, fortæller bt.dk.

Inden havde han ansøgt Patent- og Varemærkestyrelsen og nævnt sine planer for sine kontakter i toppen af Elvis-miljøet, hvor han er særdeles kendt. I 26 år han hans hobby været hans levevej, og han har udgivet bøger og dvd’er om sit idol samtidig med, at han har arrangeret et utal af ture til USA for at besøge Graceland.

Flere sagde til ham, at det var en god idé og bakkede op om det – også Priscilla Presley, der tidligere var gift med Elvis, ønskede ham tillykke.

”Jeg har handlet i god tro”, siger den danske fan, der sidste år modtog en stævning fra tre Elvis-selskaber.

Efter at have modtaget stævningen valgte han at ændre navnet fra ’Graceland Randers’, så det nu er ’Memphis Mansion’, men de tre amerikanske selskaber fortsatte med retssagen.

Henrik Knudsen er i disse dage i USA, hvor han netop har modtaget en hædersbevisning i staten Tennessee, hvor Elvis boede, for det store arbejde, han har gjort med at udbrede kendskabet til Elvis og Graceland.

Modparten er blevet dømt til at betale over 100.000 kroner i sagsomkostninger.