Home Nyheder El-færge skaber begejstring på Ærø

El-færge skaber begejstring på Ærø

0
SHARE
Foto: Jens Kristensen, Green Ferry Vision
Foto: Jens Kristensen, Green Ferry Vision

For knap tre år siden fik Henrik Hagbarth-Mikkelsen fra Marstal Navigationsskole idéen til en el-drevet færge til Svendborg-Ærø ruten.

Projektet har fået økonomisk støtte af kommunen, Region Syddanmark og EU, men nu topper opbakningen, efter ærøboerne klappede sig igennem præsentation af færgen.

”Timingen har været god. Vi har fået meget hjælp af lokalsamfundet på Ærø og fynske virksomheder”, fortæller Henrik Hagbarth-Mikkelsen til dr.dk.

Blandt fordelen ved el-færger fremhæver han blandt andet, at de sejler billigere og uden maskinmester. De har mindre vedligeholdelse og højere hastighed, som giver mulighed for flere afgange. Hertil kommer bedre driftssikkerhed og backup, samt mindre bølgedannelse og mindre støj.

Sidst, men ikke mindst, bliver den nye el-færge meget miljøvenlig”, fortæller skibsingeniør, Jens Kristensen, der har designet el-færgen.

Også Ærøs borgmester, Jørgen Otto Jørgensen er begejstret for projektet, men han holder igen, når det kommer til at få indfriet alle forventningerne: ”Jeg er meget tryg ved folkene bag projektet, men jeg er først helt overbevist, når jeg ser færgen sejle”.