Home Nyheder Eksplosivt sommerhussalg

Eksplosivt sommerhussalg

0
SHARE

1.069 sommerhuse skiftede hænder i maj, viser en opgørelse fra boligportalen Boligsiden.dk. Det er mere end 300 flere end i samme periode sidste år og en stigning på 40%.

Stigningen i sommerhussalget kommer i kølvandet af flere ændringer for sommerhusejere. Folketinget vedtog tidligere i år at øge realkreditbelåningen til sommerhuskøb fra 60% til 75%. Dermed blev det fra 1. maj billigere at låne penge til køb af en fritidsbolig.

Samtidig betyder den nye planlov, at landets pensionister nu må bo i deres sommerhus hele året efter blot et enkelt års ejerskab. Før skulle man eje sit feriehus i otte år, før man kunne sætte navneskiltet permanent op på postkassen.

”Holder salget det nuværende niveau for de første fem måneder af året, så bliver maj ikke kun den bedst sælgende måned siden før finanskrisen, men 2017 bliver også det år med mest aktivitet på sommerhusmarkedet”, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk, Birgit Daetz.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen: ”Det er glædeligt, at det er lykkedes at sætte mere gang i sommerhusområderne, hvor der har været mange huse til salg i lang tid. Det sætter også skub i omsætningen hos lokale håndværkere, der skal renovere nogle af husene og hos købmanden og restauranterne”.

Det øgede salg er bredt fordelt i hele landet. Størst er stigningen i Knebel på Mols, hvor salget steg med 62%. Med i Top 5 er Holbæk på Vestsjælland, Blåvand i Vestjylland, Otterup på Nordfyn, samt Hornbæk i Nordsjælland.