Home Nyheder Egypten lider under svag turisme

Egypten lider under svag turisme

0
SHARE

egypten sharmDen egyptiske turistbranche, der er ramt af flere år med politisk uro og militante voldeligheder, regner med en minimal vækst i år og håber på, at en global reklamekampagne vil skaffe nyt liv til turismen.

Sidste år besøgte 9,9 millioner turister Egypten – et kæmpe fald fra de 14,7 millioner gæster i 2010, året før den store uro i landet satte ind.

Præsident Abdel Fattah al-Sisi har genskabt nogen stabilitet siden hæren afsatte den islamistiske præsident Mohamed Mursi i 2013, men ikke tilstrækkeligt til at overbevise turisterne om en ordentlig sikkerhed.

Turistminister Hisham Zaazou forventer i omegnen af 10 millioner turister i år – en anelse flere end sidste år, men en million mindre end oprindeligt forventet: “Fra januar til og med august har stigningen blot været 5%”.

De 6,6 millioner turister indtil nu i år har givet en omsætning på 4,6 milliarder dollars, mod 4,51 milliarder for samme periode året før.

Hisham Zaazou forventer samlede indtægter på mellem 7,5 og 8,0 milliarder dollars ved årets udgang, hvor man tidligere var oppe på 12,5 milliarder dollars. Næste år forventer han en indtjening på mellem ni og 19 milliarder dollars på turistområdet.