Home Nyheder Effektivisering skal redde SAS

Effektivisering skal redde SAS

0
SHARE

SAS går barske tider i møde. Effektivisering, frasalg og øget produktion vil være den faste dagsorden for SAS i de kommende år, hvis luftfartsselskabet skal kunne fortsætte som selvstændig virksomhed, siger den kommende SAS-formand, Fritz Schur i et interview med Politiken i lørdags.

Selv om SAS-personalet netop har lagt ryg til besparelser på ikke mindre end 14 mia. kr., skal der mere til. De 14 mia. har nemlig ikke resulteret i større indtjening i SAS, men i lavere billetpriser for SAS-kunderne, så SAS har bedre muligheder for at klare sig i konkurrencen.
SAS er ikke livstruet, men har det problem, at det skal anskaffe et meget stort antal nye fly, når vi kommer ind i begyndelsen af det næste årti. Det kræver kapital. Både egenkapital, så der kan lånes penge, og likviditet, så der kan præsteres en udbetaling på de nye fly,” siger Fritz Schur og skyder på, at der skal købes fly for i omegnen af 50 mia. kr.

Den kommende formand vil satse på effektivisering frem for fyringer. ”Hvis man f.eks. kan gennemføre 10 pct. flere flyvninger med det personel, der er, er det da meget bedre. På samme måde, hvis vi kan få lastet 10 pct. mere effektivt, både når det drejer sig om passagerer og bagage. Kan vi få effektiviteten op, betyder det ikke afskedigelser,” siger Fritz Schur.

Skrevet af Simon Jørgensen