Home Nyheder Dyrt at komme til Berlin-jubilæum

Dyrt at komme til Berlin-jubilæum

0
SHARE

pic_1318874618_9Der kommer masser af besøgende til den tyske hovedstad, når man fejrer 25-året for Murens fald den 9. november.

Normalt er november stille – og billig – i Berlin, men i år ser det anderledes ud, og i begyndelsen af november er flybilletter fra Danmark til Berlin oppe på et usædvanligt højt niveau, skriver politiken.dk.

Søndag den 9. november markeres Murens fald med en lang række arrangementer – for eksempel med en 15 kilometer lang strækning af Murens oprindelige forløb markeret af 8.000 oplyste balloner, der slippes løs søndag aften.

Sidste år i november var der 14.000 danskere, der boede på hotel i Berlin, men i år ser det ud til at blive mange flere – i hvert fald hvis man dømmer ud fra priserne på flybilletter.

”Jeg kan se en billet med easyJet – ud lørdag morgen og hjem sidst på søndagen til 1.300 kroner. Det er ikke så galt, men det er dyrere, end det normalt ville være«, siger Ole Stouby, adm. direktør for Travelmarket.dk.

En returbillet koster i jubilæumsweekenden typisk 1.200-1.400 kroner, og det er noget nær det dobbelte niveau af, hvad billetterne normalt koster i november. Til weekenden efter finder Ole Stouby uden problemer returbilletter fra København til Berlin til omkring 650 kroner.

”Prishoppet er ikke slået igennem til hotellerne. Der er udmærkede hoteller på Alexanderplatz til 700-900 kroner per nat i jubilæumsweekenden”, siger Ole Stouby.

VisitBerlin forventer massivt indryk af turister: ”Vi har markedsført begivenheden i 43 lande og venter mange internationale gæster. Det er umuligt at sætte tal på, men der kan komme hundredtusinder, måske en million, som vi så det nytårsaften”, siger Christian Tänzler fra VisitBerlin.