Home Nyheder DSB venter fald i passagerindtægter i 2016

DSB venter fald i passagerindtægter i 2016

0
SHARE
Flemming Jensen. (Foto: Karsten Bidstrup)
Flemming Jensen. (Foto: Karsten Bidstrup)

Sporarbejde på Fyn vil koste DSB kunder, der rejser over Storebælt, siger DSBs adm. direktør Flemming Jensen.

I DSBs regnskab for tredje kvartal kan man læse, at trenden med lavere passagerindtægter fortsætter hele 2015 og næppe stopper i 2016.

”Der er den logiske forklaring, at vi i år er hårdt ramt – ligesom vi også vil blive næste år – af de mange tilfælde af sporarbejder primært på Fyn, siger Flemming Jensen. ”Der har været budgetteret med, at vi vil se et fald af kunder, der rejser over Fyn. Til gengæld har vi set en pæn vækst på S-togstrafikken og regionaltogstrafikken. De faldende passagerindtægter dækker dermed ikke over et fald i antal passagerer overordnet set. Tvært imod”.

På trods af de mange sporarbejder kan DSB notere en lille forbedring i tilfredsheden blandt kunderne i selskabets egne tilfredshedsundersøgelser.

Regnskabet for de første ni måneder afslører, at overskuddet er faldet med 40% i forhold til samme periode sidste år. Ifølge Flemming Jensen skyldes nedgangen ekstraordinære forhold både sidste år og i år: ”Sidste år havde vi en stor engangsindtægt på salg af nogle grunde, blandt andet det gamle DSB-hovedkvarter i Sølvgade. Modsat har vi i år haft nogle engangsudgifter, som primært relaterer sig til IC4-togene. I regnskabet skal de afspejle den værdi, de har. Derfor må vi nedskrive deres værdi”.

Korrigerer man for de to faktorer, er resultatet før skat forbedret med 41 millioner kroner, oplyser DSB til finans.dk.

Dermed ender overskuddet forud for sidste kvartal på 289 millioner kroner. Samlet har DSB opjusteret forventningerne til sit årsregnskab.