Home Nyheder DSB skrotter fem afskrevne IC4 togsæt

DSB skrotter fem afskrevne IC4 togsæt

0
SHARE

Selv om de er afskrevet i regnskabet, vil de fem togsæt gøre gavn for DSB, når de anvendelige reservedele i disse dage tages fra togsættene på DSBs værksted i Randes, inden sættene sendes til endelig skrotning.

De fem IC4-tog har ikke kørt i årevis og er ikke blevet opgraderet, som den øvrige IC4-flåde, fordi standen var for dårlig.

Der er specificeret 480 dele, som DSB kan genbruge. Det gælder lige fra motorer og hjul til sæder og små displays. Arbejdet tager 4-6 uger pr. togsæt.

”Vi bruger arbejdskraft på at skrælle togene, fordi vi kan genbruge reservedelene på de øvrige 77 togsæt, vi har i drift. En del reservedele er så specielle, at de ville svære at finde på markedet eller dyre at fremstille. Den endelige skrotning kommer herefter ikke til at koste DSB penge ud over det beløb, der er afskrevet i regnskabet,” siger driftsdirektør Anders Egehus.

DSB nedskrev sidste år IC4- og IC2-flåden med 2,2 milliarder kroner. De 23 IC2-togsæt blev helt afskrevet ligesom de fem omtalte IC4-togsæt i den såkaldte NT-standard. Den resterende IC4-flåde blev nedskrevet, så værdien afspejler, at togene fremover kører regionaltogsdrift.