Home Nyheder DSB laver helt ny køreplan for Øresundstog

DSB laver helt ny køreplan for Øresundstog

0
SHARE
Foto: News Øresund.

Togrejsende, der skal over Øresund, kan glæde sig over, at ID-kontrollen i Københavns Lufthavn fra og med torsdag er fortid, men det vil vare lidt, før de kan indkassere den fulde gevinst af den svenske beslutning.

DSBs informationschef Tony Bispeskov siger til Ritzau, at man bliver nødt til at følge de gældende køreplaner: ”Vi vil gerne have så mange tog som muligt tilbage, men det kræver en helt ny køreplan, og det er vi i dialog med Skånetrafiken om”.

”Køreplaner er et meget stort puslespil, og der er sket mange tusinde ændringer siden dengang, og vi ved ikke helt, hvad det kommer til at betyde, at svenskerne fremover vil foretage grænsekontrol i togene, men vi får mulighed for at komme tilbage den situation, vi havde før januar 2016”, siger han.

Han lover, at DSB-kunderne allerede fra torsdag vil opleve en lidt mere bekvem og smidig togrejse: ”Nogle af generne forsvinder med det samme. Kunderne slipper for at skulle ud af toget og gå igennem kontrollen i lufthavnen”.

Hos DSB håber man, at den sløjfede ID-kontrol kan medvirke til at vinde tabte kunder tilbage. Der har været en passagernedgang på 12% på Øresund, efter kontrollen blev indført og rejsetiden blev markant længere.