Home Nyheder Drømmen er Caribien, valget er Sydeuropa

Drømmen er Caribien, valget er Sydeuropa

0
SHARE

Falk Lauritsen Rejser har undersøgt, hvor vi drømmer om at rejse hen i 2013 – og hvor vi ender med at holde ferie.

Blandt de godt 2.100 adspurgte har 25% allerede bestilt ferien i 2013, mens resten endnu ikke har besluttet sig. En overvældende stor del af de bestilte ferier går til Sydeuropa – 66% holder i år ferie ved Middelhavet. 9% TAGER på ferie i Mellemøsten (Israel, Jordan, Egypten eller Emiraterne), mens kun 2% rejser til Caribien.

Mønstret gentager sig blandt dem, som endnu ikke har besluttet sig. Tre ud af fire regner med, at feriere i Sydeuropa. 8% forestiller sig, at turen går til Mellemøsten og andre 8% har en idé om, at holde ferie i Asien.

Blot 4% regner med, at holde ferie i Cuba, Den Dominikanske Republik eller et andet sted i Caribien.

Det er i modstrid med drømmene. På spørgsmålet ”Hvor havde du mest lyst til at rejse hen, hvis der slet ikke var nogen begrænsninger”, svarer 35% Caribien, 26% vælger Sydeuropa, 19% ville til Asien, 6% til Mellemøsten og 14% ville vælge et helt femte sted.

Undersøgelsen viser også, at 37% rejser to gange om året og 16% mere end to gange om året. Det er lidt mindre end vi kunne tænke os. 46% ville helst rejse mindst to gange i 2013.

”Lysten til at rejse fejler ikke noget. Det kræver ofte mere tid og mere planlægning at tage længere væk, men destinationer i Asien og Caribien er blevet lettere tilgængelige og dermed er drømmen om at rejse hertil blevet nemmere at realisere”, siger direktør Søren Falk Lauritsen i en kommentar.