Home Nyheder Dommer på Hawaii blokerer Trumps nye indrejseforbud

Dommer på Hawaii blokerer Trumps nye indrejseforbud

0
SHARE
Dommer Derrick Watson.

Præsident Donald Trumps nye indrejseforbud er blokeret af en distriktsdomstol på Hawaii, skriver nyhedsbureauet Bloomberg.

Forbuddet skulle være trådt i kraft i dag, torsdag, men for anden gang kommer en domstol i vejen for et dekret om indrejseforbud for borgere fra lande med en overvejende muslimsk befolkning.

Det første indrejseforbud blev suspenderet af en dommer i Seattle og siden af en appeldomstol. Nu gentager historien sig med onsdagens afgørelse fra dommer Derrick Watson på Hawaii.

Han begrunder sin beslutning med, at selv om islam ikke er nævnt ved navn i indrejseforbuddet, så vil en objektiv iagttager ’konkludere, at den præsidentielle ordre blev udstedt med det mål at være til ugunst for en bestemt religion’.

Det nyt indrejseforbud omfatter seks lande mod før syv, da Irak er slettet fra listen. De seks lande er Syrien, Libyen, Somalia, Sudan, Iran og Yemen.

I sidste uge kaldte Hawaiis demokratiske justitsminister, Douglas Chin, det nye indrejseforbud for en ’version 2.0’ af det første forbud, oplyser NBC News.

Formanden for Repræsentanternes Hus, republikaneren Paul Ryan, har som en af de første kommenteret afgørelsen. Han er ifølge Reuters overbevist om, at Donald Trumps indrejseforbud på et tidspunkt vil blive gennemført.