Home Nyheder Dobbelt politikontrol uden resultat

Dobbelt politikontrol uden resultat

1
SHARE

pas scanner i cphFlere kontroller – færre kriminelle. Det er resultatet af, at politiet fra 2014 til 2015 fordoblede stikprøvekontrollerne på passagerer i Københavns Lufthavn, der ankom fra Schengenlande.

I 2014 kontrollerede politiet omkring 47.000 passagerer i Københavns Lufthavn, mens man i 2015 kontrollerede pas og papirer hos ca. 88.000 passagerer. Alligevel faldt antallet af sager med illegale passagerer fra 192 til 181 i samme periode, viser en aktindsigt hos Rigspolitiet, som DRs Undersøgende Databaseredaktion har haft.

En illegal passager har ikke visum til at rejse ind i Danmark, eller rejser med falsk pas og falske papirer. Politiet kontrollerer alle, som kommer fra et ikke-EU land og lande i EU, der ikke er med i Schengensamarbejdet. Politiet udfører også stikprøvekontroller ved fly fra et Schengenland. Det sker ved gaten.

Hos Københavns Politi har man ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor en fordoblet indsats ikke har resulteret i flere pågrebne illegale passagerer.

I 2014 og 2015 har politiet kontrolleret passagerer fra 77 forskellige lufthavne. Det er dog kun fra en ud af fem lufthavne, at der kommer illegale passagerer.

1 COMMENT

  1. Det tal kunne politiet forbedre hvis de ikke kørte efter skabelonen “to brune og en hvid”, når de laver stikprøvekontrol på Schengen-fly. En af gangene jeg prøvede det, blev jeg leverpostejsdansker på vej hjem fra Amsterdam undersøgt grundigt, mens to kvinder med enkeltbilletter, og som hverken havde penge eller kunne besvare kontrollens spørgsmål, fik lov at passere.

Comments are closed.