Home Nyheder Det danske badevand er i topform

Det danske badevand er i topform

0
SHARE

Badevandet i Danmark bliver stadig bedre – og der bliver flere gode danske badestrande, viser EU’s årlige badevandstjek.

Opgørelsen fra Det Europæiske Miljøagentur viser, at badevandet ved 86% af de danske strande har fået højeste karakter, 8% har fået næsthøjeste karakter, men 2,9% betegnes som tilfredsstillende kvalitet. I alt lever 96,8% af de danske badestrande op til EU’s minimumstandarder for badevand, skriver politiken.dk.

Fra 2013 til 2016 er antallet af danske strande med højeste karakter gået fra 814 til 890. Kun otte af de 1.036 danske badestrande, som løbende tjekkes i badesæsonen, har fået dumpekarakteren ‘ringe’.

Ifølge Peter Kristensen, badevandsekspert hos Det Europæiske Miljøagentur, har myndighederne i Danmark lukket to strande siden sidste år – begge i Ringkøbing-Skjernområdet. Lukning skal ske, hvis en strand fem år i træk er blevet klassificeret som ‘ringe’.

”Men der kommer også nye badestrande til, og samlet er tendensen, at der kommer bedre og flere strande i Danmark”, siger Peter Kristensen.