Home Nyheder Denguefeber på Madeira

Denguefeber på Madeira

2
SHARE

Der er konstateret denguefeber på øen og sygdommen koster årligt koster tusindvis af menneskeliv i tropiske og subtropiske områder, skriver avisen.dk.

 

Det første febertilfælde blev registreret 3. oktober og lokale myndigheder arbejder på at komme myggene til livs og reducere risikoen for at blive stukket.

 

Norske Folkehelsa opfordrer til at bruge langærmede skjorter, lange bukser og sokker og midler mod myggestik. Også om dagen. I modsætning til malariamyg stikker denne myg også om dagen. Desuden rådes turisterne til at bruge myggenet over senge og barnevogne, samt at sprøjte nettene med insektmidler.

 

Denguefeber er en virussygdom med symptomer som høj feber, kulderystninger, hovedpine og overfølsomhed over for lys. Der er ingen vaccine eller forebyggende medicin mod sygdommen.

Skrevet af Flemming Juul

2 COMMENTS

  1. For god ordens skyld: Det er korrekt, at der ikke findes nogen vaccine eller forebyggende medicin. Til gengæld er den gule feber normalt let at diagnosticere og behandle.

  2. Korrektion til tidligere indsendt kommentar: Denguefeber, mente jeg naturligvis – ikke “Den Gule Feber”. Venligst korriger.

Comments are closed.