Home Nyheder Den svenske statsministers ferietips

Den svenske statsministers ferietips

0
SHARE
Den svenske statsminister Stefan Löfven elsker den svenske natur og allemandsretten. Foto: Regeringskansliet.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, kommenterer initiativet, hvor hele Sverige blev lagt op på Airbnb. Han benytter lejligheden til at give sin egen Top 5 i den svenske natur.

I en kommentar roser Stefan Löfven den svenske natur og den unikke allemandsret: ”Sveriges fantastiske natur kombineret med allemandsretten er et af vores største aktiver som godt turist- og ferieland. Visit Sweden arbejder målrettet på at få flere til at se fordelene ved ferie i Sverige, når man ønsker rekreation eller eventyr”.

Han afslører også sin Top 5 over yndlingsaktiviteter i den svenske natur:

At nyde et glas vin med min kone Ulla.

At se den dramatiske kystlinje ved Höga kysten i nærheden af min hjemby Örnsköldsvik.

At vandre i en af Sveriges store skove. Mit sommerhus ligger i det nordlige Sverige og har naturen i baghaven. Man kan virkelig ’tømme hovedet’ ved at kløve lidt brænde om morgenen.

At nyde de svenske multebær, også kendt som guldet i nord. Prøv dem sammen med vafler og is.

At slå smut ved en smuk sø, eller som vi siger ’kasta macka’ (smide en sandwich).

Visit Sweden lagde for nylig hele landet på Airbnb, – et initiativ, som fik global opmærksomhed og havde til formål at fortælle om allemandsretten i Sverige og dermed også tiltrække turister til at opleve den svenske natur. Allemandsretten i Sverige gør det muligt for alle at opholde sig i naturen, overnatte og opleve den – samt nyde det svenske dyreliv gratis. Det eneste, der kræves er, at man behandler natur og dyr med respekt.