Home Nyheder Delta: New York – here we come

Delta: New York – here we come

0
SHARE

Delta vil nemlig være det foretrukne flyselskab ud af New York og specielt ud af JFK. Delta har i dag sammen med sine regionale partnere 17 pct. af trafikken fra New York efter Continental, der ligger på 24 pct.

 

Delta-tallet inkluderer Northwest, som man købte sidste år. Delta har i Atlanta, som er hjemmebasen, en markedsandel på ikke mindre end 73 pct.

 

Delta er i fuld gang med at gøre sig yderligere kendt i New Yorks bevidsthed, blandt andet via store sponsorater. Det drejer sig eksempelvis om Bronx Zoo, The Tribeca Film Festival (grundlagt af skuespilleren Robert de Niro), ligesom man støtter super-baseball-holdet Yankees. Og hvis det ikke er nok serverer man de Mile High Mojitos, som man kan få ombord på Delta-fly. Det sker hver fredag på Pershing Square tæt ved Grand Central Station.

 

Det er vigtigt at ryste det støv af sig, som mere eller mindre er fuldt med i folks bevidsthed siden selskabet blev grundlagt i 1924 i Georgia.

 

JFKs største enkeltkunde er i dag lavprisselskabet JetBlue, men da det ikke flyver oversøisk ser Delta store muligheder for at hente endnu flere passagerer fra New York ud i verden. Delta har fokuseret på interkontinentale ruter, siden man undslap en betalingsstandsning i 2007, og man regner med at fordoble kapaciteten til byer udenfor USA i forhold til for fem år siden. I dag flyver Delta fra JFK til 49 destinationer. Der vil dog nok ske en mindre reduktion fra september, lyder det fra selskabet. Samtidig er man dog i fuld gang med at modernisere de lidt ringe passagerfaciliteter man råder over i dag. Senest har man brugt omkring 50 mio. dollar til et bedre bagagehandling-anlæg.

 

New York tre lufthavne, JFK, Newark og La Guardia havde i 2008 tilsammen 109 mio. passagerer.

 

Skrevet af Klaus Givskov