Home Nyheder Danskerne rejser mere og anderledes

Danskerne rejser mere og anderledes

0
SHARE

ferie jysk rrejsebureauDe klassiske charterarrangører taber kunder, mens der er stigende efterspørgsel på skræddersyede eventyrrejser.

”Danskerne er gode til selv at booke et lavprisfly og hotel, når de skal til Rom eller Mallorca, og det går ud over charterbranchen. Til gengæld ønsker flere at rejse på oversøiske eventyrrejser, og her opsøger de bureauer, der kender destinationerne”, siger Niels Amstrup, adm. direktør i Jysk Rejsebureau.

Bureauet er blandt de største udbydere af skræddersyede, oversøiske eventyrrejser, og sammensætter f.eks. rejser til unge på jordomrejse med rygsæk, familier, der tager nogle uger eller måneder ud af kalenderen for at få store oplevelser, folk der rejser ud for at arbejde frivilligt eller lære sprog, og mennesker der blot gerne vil have en anderledes ferie.

”Vi ser forandringen i form af vækst. Vi har fået 16% flere kunder på de seneste to år og omsætningen er i samme periode steget 34%. Samtidig bliver vi flere i virksomheden, og har senest åbnet kontor i København”, siger Niels Amstrup.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at antallet af udlandsrejser er steget de seneste fem år, mens tal fra RID, rejsearrangører i Danmark viser, at charterbranchen skærer ned i antallet af rejser, mens rundspørger blandt Danmarks Rejsebureau Forenings medlemmer viser stigning i efterspørgslen på specialrejser.