Home Nyheder Danskerne er vilde med specialrejser

Danskerne er vilde med specialrejser

0
SHARE

fiji-stillehavet-ferie-bryllupAntallet af danskere, der går efter individuelle specialrejser, vokser. Det er der stadig flere bureauer, der indstiller sig på, viser en opgørelse fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Over en tredjedel af de rejsebureauer, der blev etableret sidste år, satser på et specialiseret koncept: ”Der er klar tendens til, at stadig flere har meget specifikke ønsker til, hvad de vil opleve på deres næste ferie. Det kan være storbyferien i Europa, der inkluderer en musikoplevelse, cykelferien i de franske alper eller en motorcykeltur i Afrika”, siger Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Specialrejserne går til mange forskellige destinationer verden over, men fælles for dem er, at de har et stramt koncept med et bestemt tema. Og så stiller forretningsmodellen ekstra store krav til rejsebureauernes viden. Her er nemlig ofte tale om rejsende med umættelig interesse for et bestemt område.

”Jo mere udsøgt, særligt og ukendt jo bedre. Når de drager af sted, er det for at få stillet deres lyst til at beskæftige sig med deres passion. De er eksperter inden for deres område, og forventer at blive udfordret. Det er afgørende for succes, at rejsen opfylder dette behov. Og det stiller store krav til bureauernes vidensniveau, ellers knækker de hurtigt halsen”, siger Lars Thykier.