Home Nyheder Danskerne bruger mindre på ferien

Danskerne bruger mindre på ferien

0
SHARE

bravo ferieMere end hver fjerde vurderer, at de vil bruge mindre på at rejse. Kun 15% har flere penge at tage på ferie for, viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for konsulentvirksomheden Deloitte.

”Sommerferiebudgettet er en god indikation af den generelle økonomiske tilstand. Mens det kan være svært at justere faste udgifter, er det let at tilpasse udgifterne til ferien”, siger Peter Mølkjær, partner og forbrugerekspert hos Deloitte.

Men ferien er en vigtig del af livskvaliteten for danskerne, og de bruger mange penge, når de rejser ud. I år koster sommerferien i gennemsnit 17.000 kroner for de danskere, som rejser udenlands. Ferien i Danmark er billigere.

58% vælger i år at rejse udenlands, mens 42% bliver hjemme, skriver finans.dk. Den gennemsnitlige udlandsrejse varer 11,6 dage.

Ved siden af udlandsrejserne forventer den gennemsnitlige husholdning at bruge 5.318 kroner på overnatning, forplejning og ferieaktiviteter i Danmark. Her er det især sommerhusferie og overnatning hos familie og venner, der hitter.