Home Nyheder Danskere er verdensmestre i ferie

Danskere er verdensmestre i ferie

0
SHARE

Det er vikar- og rekrutteringsvirksomheden Randstad, der står bag undersøgelsen, som er foregået i 25 lande verden over, og den viser, at danskerne sammen med hollænderne ligger i toppen, når der skal kobles af fra hverdagen og holdes bekymringsfri ferie, skriver avisen.dk.

 

Det viser sig, at også franskmænd og canadiere klarer sig godt i testen, mens både argentinere og mexicanere bringer bekymringerne med sig, når de holder ferie,

 

Helle Rosdahl Lund, der er direktør i Center for Balance mellem Arbejdsliv og Familieliv, forklarer den danske placering med, at vi er mere ubekymrede end andre folk, at vi hører til blandt verdens lykkeligste og at vores mentalitet gør det muligt at tage let på tingene og være både effektive og kreative, når det gælder.

 

Jeroen Tiel, adm. direktør i Randstad, roser cheferne for ikke at ringe medarbejderne op, når de er på ferie og blandt andet på den måde at vise respekt for ferien, når der skal lades op. Medarbejderne får samtidig ros for at planlægge deres feriefravær med arbejdspladsen

 

Helle Rosdahl Lund nævner, at mange – især højtuddannede – taget jobbet med på ferie. Det gælder ikke mindst revisorer, konsulenter, advokater og folk fra den finansielle sektor.

Skrevet af Flemming Juul