Home Nyheder Danske SAS-ansatte klar til lønnedgang

Danske SAS-ansatte klar til lønnedgang

8
SHARE

De danske SAS-ansatte er ikke afvisende overfor SAS-ledelsens krav om en lønnedgang. I hvert fald hvis man skal tro resultatet af en vejledende afstemning blandt de funktionæransatte i selskabet. Funktionærerne er organiseret i HK Luftfart, og skulle i afstemningen vælge mellem tre alternativer, opstillet af SAS-ledelsen: En lønnedgang på seks pct., at gå tilsvarende ned i tid eller at acceptere at seks pct. af de ansatte bliver opsagt.

 

Ifølge borsen.dk viste afstemningen, at hele 75 % af de adspurgte SAS-ansatte foretrak lønnedgang som det bedste af de tre alternativer, dog kun i maksimalt seks måneder. I Norge er de SAS-ansatte, ifølge takeoff.dk, gået endnu videre, og er klar til helt at arbejde gratis for deres flyselskab i en periode.

 

 SAS-ledelsen mødes i dag med formanden for HK Luftfart, Nicholas Fischer for at drøfte besparelser i flykoncernens danske del.

Skrevet af Christian Peschardt

8 COMMENTS

 1. Hvornår mon Verner Lundtoft Jensen(CAU) kommer på banen igen, og fastholder sin tidligere udtalelse om at han hellere så SAS lukket, end at acceptere forringelser i en overenskomst. Mon hykleren nu endelig er afsløret en gang for alle. Mon alle de andre hyklere fra CAU bedre kan sætte sig ind i den tankegang alle tidligere Sterling medarbejdere måtte acceptere da de var stillet overfor en mulig redning af Sterling, såfremt man kunne acceptere en mindre forringelse af arbejdsvilkårene i en periode. Jeg erindrer ulækre udtryk som “social dumping” flyde ud af munden på CAU! …..hovmod står for fald! Skulle man have glemt disse udtalelser kan de genopleves her http://standby.dk/news/18370

 2. Var är Verner Lundtoft!!!??? Kan han verkligen acceptera en lönesänkning, när det gällde Sterling för en tid sedan kallade han det “social dumpning av värsta sort” och han skulle hellre se att flygbolaget gick i konkurs än att gå med på denna lösning. Håll nu ord VLJ! Arbeta nu för att man lägger ner SAS, precis som du var medskyldig till att Sterling inte startades igen efter konkursen. Vi har inte glömt dina ord!

 3. de oplysninger i kommer med er helt forkerte og dårlig journalistik. Copy/paste og viderebygning på borsen.dk som også er forkert.
  HK i SAS udsendte en rundspørge til sine medlemmer for at få en situationsføling.
  41% har meldt tilbage om hvilken løsning af de 3 muligheder der var, heraf har 289 medarbejdere valgt løsningen at gå 6% ned i tid og løn, ensbetydende med at hver fjerde medarbejder fortrækker denne løsning.
  Hver femte medarbejder vil ikke endnu engang gå ned i løn.

 4. Ja det lyder jo godt, vi går ned i løn og arb gratis.
  og så ringer vi til vores kreditoer og siger at vi gerne vil gå 6% ned på vores lån + en eller to mrd gratis uden at betale, og så går vi ned i netto og køber for 6% mad gratis. måske ville det være bedre hvis 6 af topcheferne ville gå 50% ned i løn og arb gratis hele næste år
  mvh js.

 5. til dem som det ikke er gået op for har verden forandret sig, Nicolai Fischer det er ikke nok at vende hovedet på strå og lade som om !!!!!!!! det er nye tider, du må med De andre i SAS der er nye tider !!! du har en fed løn alt. er dagpenge forstå at det er arbejdesgiveren der der retten til at lede og fordele arbejdet !!!!!!! Du tjener vel en 300.000 til 400.000 om året med alle dine “gnave-ben” stop så og se hvad der sker omkring dig, vil du have råd til at leve på dagpenge ?????? 10 % ned i løn og flyve effektivt og evt. lave noget når dit kabine personale el. dem du rep. på jorden laver noget !!!!!! det er os skatteydere der betalare din løn p.t. FAR MED LEMPE MVH TORBEN NIO@MAIL.DK

 6. Til de tidligere Sterling medarbejdere som er så grusomt bittre på Verner Lundtoft Jensen fra CAU. Var det ikke på tide at i får et liv og finde et nyt arbejde under ordnede forhold!? Vi håber alle på bedre tider så branchen igen begynder at ansætte folk, og måske i dermed får chancen for at blive ansat i SAS under en CAU-overenskomst der sikrer nogle anstændige ansættelsesvilkår. Hvor længe havde de ansatte kunnet holde til de arbejdsforhold de var blevet tilbudt i et nyt Sterling? Jeg føler med de folk der har mistet deres arbejde – der bliver også fyret folk i eks. SAS! Las os alle håbe på bedre tider, og sørge for at vi har nogle ordnede arbejds- og levevilkår – vi lever og bor trods alt i Skandinavien!

 7. Chriatian folk fra sterling er gået videre og de fleste har fået jobs. Men tro mig når sas engang går konkurs indser du først hvor godt i havde det. Jeg har selv arbejdet i sterling med en fed løn. Men jeg indså først bagefter i den virkelig verden hvor godt jeg havde det. 45.000 kr måneden for 70 BLH. nej nej nu hedder der 24.000 kr for 160 timers arbejde og slet ikke så meget frihed. Vi havde det godt i sterling, selvom det ikke var CAUs overenskomst. Og i overlever ikke. Sas navnet skal nok fortsætte det er jeg sikker på men først efter i går konkurs eller bliver opkøbt. Kære sas medarbejdere, gå hellere lidt ned i løn nu end en hel del om nogle år. Vis at i kan samarbejde med sas og at sas er skabt for pax og ikke for jer.

 8. Kære T. Jensen.
  Du trænger vist til at få opgraderet din viden om SAS. Jeg har været i SAS i 11 år og arbejder som Purser, men tjener på ingen måde 45.000 kr. måneden. En startløn som stewardesse ligger på omkring 20.000 kr. pr. mdr. Jeg kan flyve op til 100 BLH pr. mdr. – 270 på 3 mdr. og har en arbejdstid på 42 timer på uge (op til 44 ved forsinkelser). SAS og personalegrupperne er nået meget langt ifh. til tidligere, og der føres dialog i en god tone – også med CAU. Hverken du eller jeg ved hvad fremtiden bringer, og SAS har som mange andre i Europa – bla. BA og Austrian – store problemer, men vi håber alle på bedre tider. Jeg knokler hver dag for at mine passagerer skal få en god oplevelse, og SAS har faktisk en kundetilfredshed og punklighed som aldrig før. Som jeg før skrev føler jeg med alle de folk der har mistet deres arbejde – det er der også mange gode kollegaer der har i SAS – men det berettiger os ikke til at give los på vores liv og helbred og indgå nogle uacceptable overenskomster. Det er som at tisse i bukserne…

Comments are closed.