Home Nyheder Danske lufthavne har ebola-beredskab

Danske lufthavne har ebola-beredskab

0
SHARE
Billund Lufthavn.
Billund Lufthavn.

I praksis vil fly med kurs mod de mindre danske lufthavne flyve til København eller Billund, hvis der opstår mistanke om ebola, da de to lufthavne har det bedste beredskab.

Det oplyser Trafikstyrelsen, der midt i august holdt dialogmøde med repræsentanter fra de større danske lufthavne og bad om revurdering af beredskabsplanerne, skriver jyllands-posten.dk. Alle lufthavnene har siden meddelt, at de kan modtage ebola-patienter.

Mads Gundelund Gerlach, kommunikationsmedarbejder i Trafikstyrelsen: ”Det er vigtigt, at lufthavnene helt generelt har et beredskab klar, hvis der kommer et fly med smittefare, og det gælder ikke kun ebola”.

Alle lufthavnene har et område, som fly kan rulle ud på, indtil der kommer en læge, udpeget af Sundhedsstyrelsen, som så tager over.

”Vi vil sørge for, at en smittet person bliver hentet ude ved flyet og slet ikke kommer ind i terminalen”, siger Kjeld Zacho Jørgensen, direktør i Billund Lufthavn. Det er samme beredskab, hvis en person for eksempel får hjertestop om bord på et fly. Billund Lufthavn har desuden et rum, hvor en smittemistænkt kan isoleres.

Ud over Billund Lufthavn og Københavns Lufthavn kan lufthavnene i Rønne, Roskilde, Odense, Esbjerg, Sønderborg, Karup, Aarhus og Aalborg modtage ebola-patienter.