Home Nyheder Danske ødegårdsejere en milliardforretning

Danske ødegårdsejere en milliardforretning

1
SHARE

Det fremgår ifølge turengårtil.dk af en undersøgelse, som foreningen af danske fritidshusejere i Sverige, Danske Torpare, har lavet sammen med analyseinstituttet Resurs för Resor og Turism i Norden AB.

Her fremgår det blandt andet, at danskere med hus i Sverige gennem indkøb af mad, restaurantbesøg og anden shopping lægger 970 millioner svenske kroner om året i de svenske forretninger.

 

10.500 af de danske fritidshusejere er medlemmer af Danske Torpare og besøger i gennemsnit deres hus 15 gange om året, hvilket svarer til 43 døgn hvert år, og dermed udgør mere end halvdelen af alle danske overnatninger i Sverige.

 

”Hertil kommer så et betydeligt antal slægtninge og venner, der kommer på besøg”, siger Hans Remvig fra Resurs AB til Fokus Øresund.

 

To tredjedele af medlemmerne i Danske Torpare mener, at emner som naboskab og service i butikkerne er bedre i Sverige end i Danmark.

Skrevet af Flemming Juul

1 COMMENT

  1. Artiklen er pragtfuld, ikke mindst fordi den illustrerer, hvor mange milliarder vi i Danmark går glip af, fordi vi IKKE tillader udlændinge at købe sommerhuse i Danmark. Vi sender gladeligt danskere ud af Danmark og lader dem købe fritidshuse i stor stil i udlandet, mens vi nægter udlændinge at komme til Danmark.

    Lad os nu se at få ændret vores tåbelige nationalistiske sommerhuslov, så også udlændinge kan købe danske sommerhuse. Så får vi meget større sommerhusværdier, vi får mere byggeri, en sundere betalingsbalance, mere kulturudveksling og ikke mindst en fantastisk kapitalindsprøjtning til især det vi kalder Udkantsdanmark.

Comments are closed.