Home Nyheder Dansk turistboom i Sverige

Dansk turistboom i Sverige

0
SHARE

Ifølge Dagens Nyheter viser de seneste tal fra det svenske statistiske kontor at flere og flere danskere holder ferie i Sverige. Det er tydeligst i det sydlige og vestlige Sverige, hvor overnetningsstederne melder om rekord-besøg af nordmænd og danskere, skriver epn.dk.

 

Halland, der ligge lige nord for Skåne, en stigning på 107% i perioden januar til april med hensyn til danskere, som overnattede, hvilket bragte antallet op på 4.776. I Jönköping i Småland var væksten i samme periode 98% og bragte overnatningstallet for danskerne op på 22.835.

 

Også i lenene Kronoberg, Gotland, Blekinge og Skåne er der en lignende tendens og VisitSweden mærker en stigende interesse fra turister, som ønsker sig familievenlige og nære feriedestinationer.

 

Thomas Brühl fra VisitSweden fortæller, at salget går godt i Danmark og Norge, mens det går relativt dårligt i for eksempel Spanien. Det var ventet, for i perioder med lavkonjunktur rejser folk kortere, så derfor har man satset sin markedsføring på det nære udland.

Skrevet af Flemming Juul