Home Nyheder Dansk turisme på vej mod rekordår

Dansk turisme på vej mod rekordår

0
SHARE

Ærøskøbing_12014 bliver et rekordår for dansk turisme, forventer VisitDenmark, og det bekræftes af overnatningstal for august, som viser flot fremgang i antal udenlandske turister. Særligt vores tyske naboer er tilbage.

Danmark har nu flere turister end før finanskrisen. De udenlandske overnatninger forventes i år at stige med 5-6% og dermed overgå de 22,4 millioner overnatninger i 2007.

Samlet har perioden fra januar-august budt på knap 1,3 millioner (7,6%) flere udenlandske overnatninger, og heriblandt 672.000 tyske (7,5%). Tyske overnatninger i august steg med næsten 1,2 millioner i forhold til samme måned sidste år. (47%)

“Turisterne i det meste af verden har ændret vaner og holder kortere ferier – gerne flere gange om året. Vores tyske turister holder ferie, når vi danskere er begyndt på arbejde, og dermed bliver sæsonen længere. Det er positivt for os, fordi det skaber øget omsætning, og for turisterne giver det større fleksibilitet,” siger adm. direktør i VisitDenmark, Jan Olsen.

VisitDenmark forventer, at dansk turisme nu har fået vendt kurven. Prognoser for de kommende år peger på vækst i antallet af udenlandske turister, og på flere områder er forudsætningerne bedre end nogensinde.

“Vi har fået samlet turismeerhvervet på Vestkysten og ved Østersøen i markedsføringssamarbejde rettet mod det tyske marked. Ved at fokusere vores ressourcer i målrettede kampagner kan vi skabe et højere markedsføringstryk. Men det er også nødvendigt, at vi fortsætter det intensive arbejde og afgørende, at vi er i stand til at sikre de nødvendige økonomiske ressourcer, ” siger Jan Olsen.

Samtidig tegner regeringens vækstplan positivt. Med fælles fokus, ny organisering, fælles prioritering og en mere målrettet strategisk retning, er der skabt muligheder der kan medvirke til, at dansk turisme bliver i vækstsporet.