Home Nyheder Danmark mister millioner på stramme visum-regler

Danmark mister millioner på stramme visum-regler

4
SHARE

Frygten hos et flertal i Folketinget for, at nærmest alle turister fra eksempelvis Kina og Rusland bliver i Danmark når de først er kommet hertil, koster på årsplan Danmark mange hundrede millioner kr. i tabte indtægter.

 

Et halvt års ventetid for at komme på halvanden uges ferie i Danmark, gider de færreste vente på. Men sådan er det for statsborgere fra mange lande uden for EU.

 

”Hverken turister eller forretningsrejsende kan vente. De er for længst forsvundet andre steder hen,” siger hoteldirektør Jens Zimmer Christensen, der også er i bestyrelsen for Horesta, til Danmarks Radio.

 

”Norge og Finland får for besøg af to til tre gange flere kinesere end vi Danmark. De udeblevne ikke-EU borgerne skal nemlig først gennem en lang sagsbehandling i Udlændingeservice for at få visum til Danmark. Vi er nødt til at finde på en bedre, hurtigere og mere effektiv sagsbehandling,” siger Jens Zimmer Christensen.

 

Han vurderer, at alene de udeblevne russiske besøgende hvert år koster Danmark op mod 300 millioner kr.

Skrevet af Henrik Baumgarten

4 COMMENTS

 1. Kan der føres dokumentation for at nogen som helst i Folketinget mener, at “nærmest alle turister fra eksempelvis Kina og Rusland bliver i Danmark når de først er kommet hertil”? Det turde være åbenlyst for enhver (på nær Jens Zimmer Christensen), at reglerne er blevet strammet for ansøgere fra lande, hvorfra man VED, at turistvisa blive misbrugt som adgangsbillet til ulovligt ophold. Jens Zimmer Christensen kunne jo eksempelvis forklare, hvor han mener Udlændingeservice kan indkøbe de krystalkugler, hvori man kan se, hvad en russer eller en kineser har tænkt sig at lave efter ankomst i Danmark. Enhver idiot kan påpege fejl hos andre, men det kræver lidt mere at komme med løsninger.

 2. Men når alt kommer til alt, er det jo fakta, at vi ikke modtager mange turister fra ikke EU-lande! Vi går glip af mange penge til Danmark. Vil hr. Ulrik så mene at der ikke skal løsnes op for reglerne, og derved helt undgå at få turister fra Rusland/Kina/Brasilien etc.? Ja, så har vi da lukket os fuldstændig inde!
  Mange af turisterne fra ikke EU-landene er helt almindelige mellemklasse borgere der “bare” ønsker at opleve Danmark som turister og så naturligvis rejse hjem igen…

 3. Fakta om visum:

  Visumansøgninger fra Rusland:
  I 2008 blev 3 pct. af visumansøgningerne (448 sager) fra Rusland afgjort i Udlændingeservice. De øvrige 97 pct. (13.821 ansøgninger) fik et visum i løbet af få dage på de danske repræsentationer i Rusland.

  En rejsebureau-ordning med godkendte, autoriserede russiske bureauer letter visumgodkendelserne fra Rusland.

  Visumansøgninger fra Kina:
  I 2008 blev 6 pct. af ansøgningerne (687 sager) afgjort i Udlændingeservice. De øvrige 94 pct. (11.657 ansøgninger) fik et visum i løbet af få dage på de danske repræsentationer i Kina. Også i forhold til kinesiske ansøgere er der etableret en rejsebureau-ordning med godkendte, autoriserede kinesiske bureauer, der letter godkendelsen på repræsentationerne.

  Generelt
  Næsten 9 ud af 10 ansøgere får visum i løbet af få dage på de danske repræsentationer. Ansøgninger forelægges for Udlændingeservice, hvis der er særlige kontrolhensyn. Foreløbige tal viser, at der i 2008 blev givet tæt ved 100.000 visa til Danmark

 4. Min umiddelbare opfattelse er at reglerne per se er ok, men den lokale administation af ansoegningerne er for praeget af en “skraek” for udstede visa og specielt for at give laengere varende turist og business visa. Danmark kan give 3 og 5 aars multiple turist Schengen visa og skulle i princippet give disse meget bredt til alle gentagne bone fide ansoegere for at tilskynde tilgaengelighed og rejse frihed til Schengen landene. Selv USA har en fast politik med at udstede 10 aars multiple turist visa (uopfordret) til bone fide gentagne visa ansoegere fra Thailand. Et klart og staerkt politisk signal til Ambassadoerene i udvalgte asiatiske lande om at bruge deres givne befoejelser til at udstede saadanne lange multiple Schengen visa vil kunne gavne turismen enormt. Det vil nok kunne antages urealistisk at tro at velhavende asiater med 10 aars USA turist visa vil udgoere en immigrations risiko for Danmark.
  Til Ulrik – Hvis “reglerne er blevet strammet for ansøgere fra lande, hvorfra man VED, at turistvisa blive misbrugt” saa vil jeg meget gerne se disse tal for Thailand ??
  Vi maa som turist land opveje vaerdien af at stoppe et par enkelte visa misbrugere mod at “chikanere” alle potentielle turister konsekvent. Undervurder ikke de langvarige image problemer forbundet med at give asiatiske visa ansoegere en ubehagelig oplevelse ved visa ansoegnings behandlingen.

Comments are closed.