Home Nyheder Nyt kongrescenter i København

Nyt kongrescenter i København

0
SHARE

Med en investering i omegnen af to mia. kroner har hotelkoncernen Arp-Hansen Hotel Group nu besluttet at bygge et nyt kongrescenter med plads til 4.000 mennesker og tre nye hoteller i et samlet kompleks med i alt 1.300 værelser i hjertet af København. Det nye hotel- og kongrescenter bliver på i alt 75.000 kvadratmeter, og det skal stå færdigt i slutningen af 2010, oplyser administrerende direktør Dorte Krak, Arp-Hansen Hotel Group.

Det nye center skal opføres på arealerne på Kalvebod Brygge, der er udlagt til hotelbyggeri af Københavns Kommunes. Dorte Krak forventer, byggeriet af det nye center allerede kan gå i gang i foråret 2008, så det første hotel kan stå klar ved udgangen af 2009. Derefter følger yderligere to hoteller i komplekset med forventet åbning henholdsvis 2010 og 2011.
”Vi driver hotel- og ejendomsvirksomhed, og vi er altså ikke til lange ventetider på, at beslutninger bliver ført ud i livet. Vi vil nemlig gerne vågne op til nogenlunde samme virkelighed, når centerbyggeriet og hotellerne står færdig, som da byggeriet gik i gang,” lyder det fra den administrerende direktør.

Med de tre nye hoteller vil Arp-Hansen Hotel Group komme op på i alt 12 hoteller, hvoraf flere ligger inden for en radius på få kilometer fra Københavns centrum.

Turistorganisationen Wonderful Copenhagen er begejstret for de nye byggeplaner. Med en udvidelse af hotelkapaciteten på ca. 1.300 værelser vil den samlede kapacitet i København blive øget til hen ved 13.000 værelser. Og det vil ifølge Wonderful Copenhagen bringe København tilbage i konkurrencen om at blive placeret på listen over verdens ti mest benyttede kongresbyer. Det kommende center forventes allerede i løbet af få år efter, det står færdigt, at tilføre København en meromsætning på hen ved en halv milliard kroner, vurderer turist- og kongresorganisationen.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 11. december, 2007)

Skrevet af