Home Nyheder Cruise-sæson startet med passagerrekord og Malmöbesøg

Cruise-sæson startet med passagerrekord og Malmöbesøg

0
SHARE
Nu kommer store krydstogtskibe til at besøge Malmö og terminalen Malmo Pullmantur. Foto: News Øresund.

Årets krydstogtsæson er indledt og allerede nu har Copenhagen Malmö Port (CMP) sat rekord i antallet af bookede passagerer. Malmö tager imod de første krydstogtskibe i maj, efter Sjöfartsverket har sagt ja til større fartøjer i Frihavnen.

I årets krydstogtsæson fra april til oktober kommer 850.000 passagerer og 72 fartøjer til Copenhagen Malmö Ports havne. Totalt vil man tage imod 323 anløb i sæsonen og trenden peger mod større skibe. I København tager man imod skibe med op til 4.000 passagerer.

Nu kan større skibe også lægge til i Malmö, efter havnen har fået tilladelse fra Sjöfartsverket til at tage imod skibe, som er op til 300 meter lange til forskel fra tidligere, da der var en maxlængde på 240 meter. Den 6. maj tager Malmö imod det første anløb og totalt er der indtil nu ni bookinger.

”Det skaber helt nye forudsætninger for krydstogtvirksomheden i Malmö. Det er en vigtig beslutning for både os og Malmö, da større fartøjer har flere besøgende til byen med”, siger Arnt Møller Pedersen, som står for krydstogttrafikken i CMP.

Med start til sæsonen 2018 bliver Visby på Gotland en ny destination. Også her er det CMP, som står for driften. Den nye terminal ventes færdig i 2017 og skal tage imod sit første krydstogtskib den 16. april 2018. Interessen er allerede stor og 40 bookinger med 60.000 passagerer er bekræftet.

”Trods passagerrekord i år ser næste år ud til at blive endnu bedre. Vi regner med en vækst på 3-5% næste sæson”, siger Arnt Møller Pedersen till News Øresund.